امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ولایت مطلقه فقیه
#1
ولایت مطلقه فقیه



☑️ امام خمینی، سال 48، یعنی ده سال قبل از تاسیس ج.ا،معتقد بود که با احکام فقهی موجود در رساله های عملیه، بعنوان قانون، میتوان کشور را اداره کرد تا در سال 66 و پس از 8 سال حکمرانی، دریافت که در اداره کشور، مصلحت جامعه بر احکام رساله عملیه اولی است و به نظریه ولایت مطلقه فقیه رسید.

☑️ امام خمینی در نظریه ولایت مطلقه فقیه، توقف اجرای احکام فقهی را در صورت تضاد با مصالح عمومی، تئوریزه و با خلق مفهوم مصلحت، ج.ا را از یک نظام فقهی به یک نظام عرفی تبدیل کرد.
بخش مهمی از مشکلات امروز، ناشی از بی‌توجهی به نظریه ولایت مطلقه در اولویت مصالح جامعه بر احکام فقهی است.
Like پاسخ
#2
? ولایت مطلقه فقیه، یعنی رهبری در تصمیماتش تابع مصلحت کشور بوده و از قیود شریعت و فقه آزاد است و میتواند خارج از چارچوب فقه و شریعت تصمیم بگیرد و احکام را هم حتی تعطیل کند.

? بر اساس این نظریه، مصلحت حکومت و جامعه بر تمام احکام فقهی و شرعی اولویت دارد و حاکم اسلامی با تشخیص خود میتواند بخشی یا همه احکام فقهی حتی نماز و روزه و حج را به نفع مصلحت حکومت دینی تعطیل نماید:


? از منظر تئوری ولایت مطلقه فقیه، حکومت اسلامی و مصالح جامعه بر حدود و احکام الهی اولویت دارد. این نظر صریح مرحوم امام خمینی است. البته مخالفانی بین فقها دارد ولی قانون اساسی جمهوری اسلامی بر مبنای این نظریه نوشته شده است.

? نظر امام خمینی این است. که حکومت جزو احکام اولیه است و مصالح آن بر همه احکام فقه و شریعت اولویت دارد.
ولایت مطلقه فقیه یعنی این.
Like پاسخ
#3
قوانین  جزایی ما با قوانین جزایی عصر امام علی متفاوت است. مسائل امنیتی امروز بدلیل گسترش فناوری، با مسائل امنیتی 1400 سال قبل بطور بنیادین تغییر کرده. ما امروز نمی‌توانیم با مدل امام علی قضاوت کنیم. دستگاه‌های امنیتی نمی‌توانند مانند 1400 سال قبل با جواسیس مقابله کنند.

امام خمینی: حفظ جمهوری اسلامی از حفظ جان امام زمان مهم تر است/حفظ نظام از اوجب واجبات است
وقتی مرحوم امام خمینی در نظریه ولایت مطلقه فقیه اعلام کردند که مصالح حکومت و جامعه بر احکام شریعت اولی است، یعنی جمهوری اسلامی از پارادایم حکومت دینی به پارادایم حکومت عرفی منتقل شد.
Like پاسخ
#4
?مگر تا کنون نبوده؟ حکم سنگسار متوقف شد، مساله مالکیت زمین، ازدواج بدون اذن پدر، قانون کار، حرمت موسیقی و شطرنج، تعطیلی حج و تعطیلی نماز در جبهه و...
در امور حکومت بسیاری از موارد که قابل ذکر نیست

?امام خمینی:، حکومت به معنای ولایت مطلقه‌ای که از جانب خدا به نبی اکرم(ص) واگذار شده و اهمّ احکام الهی است و بر جمیع احکام شرعیه الهیه تقدم دارد، تعبیر به آن که این جانب گفته‌ام حکومت در چهارچوب احکام الهی دارای اختیارات است به کلی برخلاف گفته‌های اینجانب بود.

اگر اختیارات حکومت در چهارچوب احکام فرعیه الهیه است، باید عرض حکومت الهیه و ولایت مطلقه مفوّضه به نبی اسلام(ص) یک پدیده بی‌معنا و بی‌محتوا باشد و اشاره می‌کنم به پیامدهای آن، که هیچ‌کس نمی‌تواند به آنها ملتزم باشد:
Like پاسخ
#5
برای اغلب طرفداران و مخالفانش، جمهوری اسلامی یک نظام ناشناخته است؛
از زمانیکه با نظریه ولایت مطلقه فقیه،مصالح و منافع حکومت، جامعه و مردم، بر احکام فقهی و شرعی اولویت داده شد، در جمهوری اسلامی نه با یک نظام مذهب سالار که با یک نظام عرفی، مبتنی بر عقلانیت مدرن و این جهانی مواجهیم.
Like پاسخ


پرش به انجمن: